За Влади

Влади Балевски

е от онези хора, които дори не могат да си спомнят кога за пръв път са се докоснали до фотографската камера и кога е пламнала любовта им към това изкуство. Днес, приятелите му от детството шеговито го описват, като човека, с неизменния ремък със закачен фотоапарат на врата и неговото понякога досадно щракане. Но отбелязват и страхотните фотоси, повечето от които пазят и до днес.

Подпомаган и насочван от дядо си – художник и любител-фотограф, както и от майка си – професионален фотограф, Влади преминава през всички стадии от развитието на фотографията. Още от ранните си ученически години е снимал със средно-форматни, 35 милиметрови филмови камери, забърквал е химически разтвори и е проявявал черно-бели снимки в тъмната стаичка, а от 2003 година снима почти изцяло дигитално – „Няма място за сантименти към филмовата фотография пред ефективността на дигиталната!“ – твърди той.


ОБИЧА

да снима предимно хора – портрети, концерти, репортажи, студийни сесии – запечатвайки красотата и емоциите в човека. Занимава се и с чисто практическа фотография, но се определя най-вече като сватбен фотограф. Казва, че „е невероятно усещането всяка седмица да споделяш радостта на двама влюбени и семействата им и да улавяш тези мигове на щастие, които след това ще бъдат връщани към живот чрез твоите фотографии„.

През последните 20 години стотици двойки са гласували доверие на Влади, за когото е огромна привилегия и удоволствие да оправдае тяхното очакване.

Доволният клиент е най-голямата награда за положения труд и най-добрата визитна картичка


твърди Влади. За това и  България не е вече единственото място, където Влади Балевски намира възможности да реализира уменията си.
Не са единици и тези клиенти, които ангажират Влади за снимки в чужбина. По този начин той получава нови предизвикателства и вярва, че най-доброто предстои.

Активно е участвал в създаването на Асоциацията на професионалните сватбени фотографи и видеооператори в България през 2009-2013.
Гост-говорител е на форуми на сватбените фотографи в България. Провежда открити уроци и семинари за сватбена фотография. Така се надява, че споделяйки своите знания и умения, както и чрез работата си ще е от хората, които издигат нов стандарт на този бранш в България.
Организира периодично самостоятелни изложби за сватбена фотография.  Чрез тях показва красотата и любовта на младоженците, гласували му доверие да я разкрият пред обектива.

Влади работи в екип с млади и талантливи фотографи, с които по-успешно реализира поставените цели.
Живее в София, но е снимал къде ли не в България (Варна, Пловдив, Добрич, Велико Търново, Бургас, Балчик, Стара Загора, Троян, Сливен, Враца, Банско, Плевен, Созопол и къде ли не още). Не са една и две държавите зад граница,  в които е снимал младоженци – САЩ, Франция, Гърция, Австрия, Англия, Нидерландия, Тайланд.

Като сватбен фотограф има шест самостоятелни изложби.

……….

Документален портрет“ на Влади Балевски може да видите ТУК 

–––––––––––––––-

Видео с Влади по време на работа от сватба в Тайланд – 12.12.2012:
ЗАД КАДЪР – виж филмът ТУК 

Интервю с Влади Балевски – виж ТУК