За Влади

Влади Балевски е от онези хора, които дори не могат да си спомнят, кога за пръв път са се докоснали до фотографската камера и кога е пламнала любовта им към това изкуство. Днес, приятелите му от детството шеговито го описват, като човека, с неизменния ремък със закачен фотоапарат на врата и неговото понякога досадно щракане. Но отбелязват и страхотните фотоси, повечето от които пазят и до днес. Подпомаган и насочван от дядо си – художник и любител-фотограф, както и от майка си – професионален фотограф, Влади преминава през всички стадии от развитието на фотографията. Още от ранните си ученически години е снимал със средно-форматни, 35 милиметрови филмови камери, забърквал е химически разтвори и е проявявал черно-бели снимки в тъмната стаичка, а от 2003 година снима почти изцяло дигитално – „Няма място за сантименти към филмовата фотография пред ефективността на дигиталната!“ – твърди той.

ОБИЧА да снима предимно хора – портрети, концерти, репортажи, студийни сесии – запечатвайки красотата и емоциите в човека. Занимава се и с чисто практическа фотография, но се определя най-вече като сватбен фотограф. Казва, че „е невероятно усещането всяка седмица да споделяш радостта на двама влюбени и семействата им и да улавяш тези мигове на щастие, които след това ще бъдат връщани към живот чрез твоите фотографии„. През последните 20 години стотици двойки са гласували доверие на Влади, за когото е огромна привилегия и удоволствие да оправдае тяхното очакване. „Доволният клиент е най-голямата награда за положения труд и най-добрата визитна картичка“, твърди Влади. За това и  България не е вече единственото място, където Влади Балевски намира възможности да реализира уменията си. Все повече клиенти ангажират Влади за снимки в чужбина, като по този начин той получава нови предизвикателства и вярва, че най-доброто предстои.

Активно е участвал в създаването на Асоциацията на професионалните сватбени фотографи и видеооператори в България, гост-говорител е на форуми на сватбените фотографи в България. Провежда открити уроци и семинари за сватбена фотография като се надява, че споделяйки своите знания и умения, както и чрез работата си ще е от хората, които издигат нов стандарт на този бранш в България. Организира периодично самостоятелни изложби за сватбена фотография, чрез които показва красотата и любовта на младоженците, гласували му доверие да я разкрият пред обектива.

Влади работи в екип с млади и талантливи фотографи, с които по-успешно реализира поставените цели. Живее в София, но е снимал къде ли не в България (Варна, Пловдив, Добрич, Велико Търново, Бургас, Балчик, Стара Загора, Троян, Сливен, Враца, Банско, Плевен, Созопол и къде ли не още), а също и в Чужбина (САЩ, Франция, Гърция, Австрия, Англия, Нидерландия, Тайланд).

Провежда семинари за сватбена фотография, лектор на форуми на сватбени фотографи, а като сватбен фотограф има шест самостоятелни изложби.