Оферта за заснемане на сватбено тържество и допълнителни услуги

УВАЖАЕМИ МЛАДОЖЕНЦИ,

Благодаря Ви за проявения интерес!

„БАЛЕВСКИ ФОТОГРАФИЯ” издига стандарт в сватбената фотография в България и се стреми да оправдае доверието на хората с отношение.
Всеки в екипа е добър професионален сватбен фотограф с дългогодишен опит. Екипът осигурява цялостно заснемане на Вашия сватбен ден и изработка на краен продукт с подбрани моменти от сватбата.  При запитване, всеки клиент получава публикуваната по-долу оферта с попълнени цени и услуги, ако посочената от клиента дата за сватбата е свободна. В нея може да видите пакетните отстъпки за сватбено заснемане и фотосесия след сватбата. Също така са посочени и цените на различните албуми, които предлагаме като краен продукт.

I. Цялостно заснемане от екип фотографи
 УСЛУГИ ПАКЕТ ЦЕНА
Цялостно заснемане на сватбата от екип фотографи с ръководител Влади Балевски. ОСНОВЕН
Цялостно заснемане на сватбата от екип фотографи с ръководител Влади Балевски и фотосесия в отделен ден ДОПЪЛНИТЕЛЕН
Цялостно заснемане на сватбата от екип фотографи с ръководител Влади Балевски + фотосесия в отделен ден + луксозен кожен сватбен албум: 50 страници, размер 30/80см (има възможност и за по-малки размери и страници) РАЗШИРЕН
Фотосесия в отделен ден от Влади Балевски с екип фотографи/асистенти и използване на допълнително осветление на сесията.  Само сесия в отделен ден
Заснемане от един фотограф от екипа на „Балевски фотография“ на събитие с малко гости (до 50 души) на час 150
Заснемане от двама фотографи на събитие (почасов ангажимент за 2 и повече часа) на час 250
Ангажиране на Влади Балевски за ангажимент на час  (Граждански ритуал или църковен брак в отделен ден) за 1 час 250
 • всеки от пакетите е за базово заснемане от 10ч в сватбения ден (при овъртайм – 100лв/ч за един фотограф)
 • при сватби с над 250 души се заплаща допълнителна сума от 500лв. Възможно е включването на трети фотограф, в зависимост от спецификата на сватбата (уточнява се на предварителната среща).


II. Фото книги

Залагайки на качеството, „БАЛЕВСКИ ФОТОГРАФИЯ” предлага на своите клиенти албуми, които се изработват от чуждестранни партньори. След сватбата клиента получава всички обработени снимки, от които избира за албум. Клиентът избира размер на албумът. Предлагат се в различни размери. Албумите се предлагат с кожена корица и прозорец на нея. Архивът, който екипът на „БАЛЕВСКИ ФОТОГРАФИЯ” пази, е от една до две години след всяка сватба. От него се вземат избраните от клиента кадри и се изготвя индивидуален дизайн страница по страница. След приключване на целия дизайн, клиента получава в електронен вариант всички страници на албума за евентуални корекиции и одобрение за печат. По желание на клиента може да се добавят допълителни страници. След окончателното одобрение клиентът избира материала. Те са: гланц, мат, силк и/или металиково покритие. Едва след това албумът се изпраща за изработка. На предварителната среща в офиса се показват мостри.

При поръчка на повече от един албум (за родители и/или кумове) с един и същ дизайн, клиента получава отстъпка от всеки следващ. Дизнайнът на албума се калкулира в първия албум.

При поръчка на два албума с различен дизайн (един от сватбата и един от следсватбената сесия) клиента получава специален подарък.


III. Допълнителни услуги

Слайдшоуто на DVD е несравним начин да се насладите на избрани моменти от вашата сватба през телевизора или компютъра, в компанията на вашите приятели. За повече информация и демо може да погледнете на сайта на „БАЛЕВСКИ ФОТОГРАФИЯ” в разделите Краен продукт и Видео материали

Снимка, печат на канава, с размер 60/90см – просто като на плакат сте! Невероятно изглежда!.

Услуга Цена
Слайдшоу 
Снимка за стената с размер 60/90см.


IV.Подробна информация

„БАЛЕВСКИ ФОТОГРАФИЯ” е колектив от талантливи фотографи с ръководител Влади Балевски. От 2009г предлаганите услуги по заснемане включват винаги екип от двама фотографи. По този начин не само се отразява по­-пълно сватбения ден, но и се понася натрупаната умора при два, три, а понякога и четири поредни дни с ангажименти. Това е от особено значение, когато  събитията са в различни градове из страната. Талантът и развиващите се умения на фотографите и използвана техника от най-­висок клас гарантират на клиента оправдаване на доверието, което се гласува.

При всеки от предлаганите пакети клиентът получава пълен архив с всички селектирани снимки, записани на цифров носител. Те са в два формата JPEG (голям – за печат и малък/интернет – за изпращане по мейл, качване в социални мрежи или на сайт).

ФОТОЗАСНЕМАНЕ НА СВАТБА

При тази услуга се предлага подробно репортажно заснемане на целия сватбен ден от екип фотографи. Това дава възможност за детайлно отразяване. Единият фотограф започва от подготовката на булката (грим, прическа), а другият – при младоженецът. Всички ритуали се заснемат от различни гледни точки. Заснемането обичайно завършва с разрязването на сватбената торта (или последния ритуал) като цената на ангажимента за заснемането е при продължителността до 10ч. При продължителност над 10ч – допълнително се заплаща овътайм.

В цената е включена фотосесия в сватебния ден, за което младоженците е нужно да осигурят поне 1ч. „чисто” време за заснемане (без придвижването до мястото на фотосесията). Хубавите снимки не стават бързо! При по-малко време не можем да гарантираме на клиента снимки като тези, посочени на сайта ни.

Окончателното заплащане на дължимата сума клиента изплаща на фотографа до три дни след приключване на заснемането в сватбения ден.

ФОТО СЕСИЯ В ОТДЕЛЕН ДЕН (Годежна и следсватбена)

Тя осигурява спокойно и творческо заснемане на младоженците.

 • Резултатите от предсватбена фотосесия могат да се използват за:
 • материал за изработка на сватбен сайт;
 • материал за изработка на CD/DVD – подарък за гостите;
 • материал за изработка на слайд шоу, което да се показва по време на влизането на младоженците в ресторанта/първия сватбен танц, наред с по-стари кадри от семейния архив;

Фотосесия след сватбата е несравнима възможност да се покаже по невероятен начин красотата и любовта на младоженците на места, различни от мястото на сватбата. Да посетим дестинации и реализираме идеи, които в сватебния ден няма как да направим.

Последни актуални снимки от фотосесии след сватбата може да се видят в профила на „БАЛЕВСКИ ФОТОГРАФИЯ” във Фейсбук.

При ангажимент за сватба и фотосесия клиeнта ползва пакетна отстъпка, посочена в ценоразписа. На фотосесиите в отделен ден клиента може да избере опция с и без изполване на допълително осветелние. Допълнителното осветление неминуемо оказва същестевно влияние върху крайния резултат на снимките.

ПАКЕТНИ ОТСТЪПКИ

Пакетните отстъпки за сесии в два и повече дни снимане ни дава големи възможности. Така можем да  реализираме снимки на различни места, както и да отразим по­пълноценно любовта между младоженците чрез по-­креативни и по-­щури идеи. Повече за тези възможности се коментира на предварителната среща. На нея можем да обсъдим още варианти и идеи, които заедно да осъществим. Някои младоженци използват пакетната отстъпка и избират вариант с две следсвабени сесии, които реализираме на 2 или 3 дни по 3­-4ч. Това важи, когато заснемането е в чужбина и искаме на повече локации да снимаме.

При ангажемент за сватбено заснемане и две фотосесии (годежна и/или две следсватбени) клиента получава допълнителна отстъпка, която се договаря с Влади Балевски на предварителната среща.

Пакет АЛТЕРНАТИВЕН

При ангажираност на Влади Балевски за друга сватба в този ден или по-ограничен бюджет за сватбена фотография, Влади предлага на клиентите си възможност за цялостно репортажно заснаменане на сватбения ден от екип с двама фотографи, след което той лично с младоженците осъществяват фотосесия след сватбата. Това гарантира качествено репортажно отразяване на всичко, което се случва в сватбения ден, а също така по-­креативна фотосесия след сватбата, когато на различни места реализираме много повече, отколкото е възможно на самата сватба. Датата за следсватбената сесия се уточнява допълнително, според възможностите на всички участници в нея.

Фотографите от втория екип са професионалисти с достатъчно сватбен опит като фотографи, за да могат да се справят с високите изисквания, които Влади Балевски има в желанието си да оправдае утвърденото име и доверието, което младоженците му гласуват.

 

V. Какво още трябва да знаете

 • ПРЕДВАРИТЕЛНА СРЕЩА –Време, което е нужно както за допълнителни уточнения по поетия ангажимент, така и за опознавате между младоженците и фотографа, което неминуемо оказва влияние в деня на сватбата и резултатът от заснетото. Дискутират се много теми, свързани както със сватбената фотография, така и по много други въпроси. Желателно е да отделите поне два часа за срещата и да бъде осъществена възможно по-­рано преди сватбата, за да мога да Ви бъда полезен с много съвети и идеи. По този начин имате възможност да оптимизирате бюждета си, да спестите средства и излишни недоразумения в сватбения ден. Считам, че ще имате нов поглед върху сватбената фотография и нови идеи. Младоженците оставят капаро, ако не са заплатили такова предварително по банков път.
 • РЕЗУЛТАТИ ОТ ЗАСНЕМАНЕТО – С всяка от услугите по заснемането безплатно се предоставя луксозна кутийка с цифров носител, с индивидуален дизайн и обложка. На цифровия носител са записани всички кадри в пълен размер и във формат за интернет. За заснемане на целия сватбен ден се предоставят между 1200 и 1500 кадъра от всички фотографи, в зависимост от броя на гостите и продължителността на сватбата. Записаните файлове се предлагат в два формата JPEG – голям размер на файловете (за печат) и малък размер (интернет­ формат). Всички файлове може да са сортирани по папки – Подготовка, Ритуална зала, Църква, Портрети, Ресторант. Обработват се заснетите RAW файловете като се извършват основни цветови корецкии. Последваща (допълнителна) обработка се извършва на избраните кадри за албум, където се извършва допълнителен ретуш на лицата и друга обработка на кадрите. Срокът за предаване на дисковете е между 3 и 8 седмици, в зависимост от натовареността. При поръчка на допълнителен комплект кутийка с флашка – цена 50лв. Ако клиентът желае да получи снимките между 14-20 дни след събитието се заплащат още 300лв за експресна поръчка.
 • ТЕХНИКА – Влади Балевски използва техника от най-висок клас на Canon: фотоапарат Canon 1Dx, светкавици Canon, обективи Canon: 16-35/2.8 ІІ, 24-70/2.8 II, 70-200/2.8 II IS USM, 100/2.8 Macro, 85/1.2, 35/1.4, Sigma 50/1.4 DG Art; светкавици Canon и помощна техника. Останалите фотографи от екипа използват техника на същата марка Canon – фотоапарати Canon 1Dx, Canon 5D Mark ІV,Canon 5D Mark ІII, Обективи на Canon 24-70/2.8, 70-200/2.8 IS USM, 16-35/2.8 ІІ, 85/1.8, светкавици Canon. Всички фотографи снимат в RAW, но на клиента се предоставят файловете в JPEG формат.
 • СТИЛА НА СНИМАНЕ – „БАЛЕВСКИ ФОТОГРАФИЯ” изгражда свой стил на сватбеното заснемане, който е опит да се намери златната среда между фотожурналистическото заснемане (известно като candid photography), толкова актуално днес и портретната фотография. Репортажното заснемане е характерно с непринудени пози, показващи хората в тяхния естествен ритъм, при което фотографът само следва развитието на събитията, без да се намесва. Така сватбения фотограф разказва една история в снимки. Портретния стил  характерен със своята предварителна подготовка, качество и специфика.
 • ЗАСНЕМАНЕ ИЗВЪН СОФИЯ – „БАЛЕВСКИ ФОТОГРАФИЯ” изпълнява поръчки на територията на цялата страна. Транспортните разходи са в размер 30лв/100км*. при ползване на собствен транспорт включващ шофиране, гориво при 1,85лв/л, амортизации на автомобила и командировъчни за храна по време на пътя. Транспорта и нощувката на екипа се поемат от младоженците. За улеснение на клиентите, фотографите на „БАЛЕВСКИ ФОТОГРАФИЯ” ползват собствен превоз за района на София, който не се заплаща допълнително. При по­-далечни дестинации извън София (например Варна или Бургас) или чужбина използването на авиокопмании излиза по-­изгодно (според времето на закупуване на самолетните билети), но в повечето случаи екипът ползва собствен транспорт. Съществува практика и клиент да осигури собствен превоз (предоставен автомобил от младоженците) и шофьор, за да вземат и върнат фотографите. При два ангажимента за сватби в два поредни дни в един и същ или съседни градове, двете двойки младоженци си поделят транспортните разходи. Следсватбените фотосесии по морето се съчетават с други сватбени ангажименти в района с цел да се оптимизират разходите и за сесията младоженците да не плащат отново за транспорт. При пътувания в Европа не се практикува ползване на собствен автомобилен транспорт.
 • ДРУГИ – за сватбения ден младоженците осигуряват на екипа фотографи вечеря в ресторанта, както и нощувка, когато заснемането продължи след 23ч и е на отстояние повече от 100км от София.
 • СВАТБИ НА ОТКРИТО и тъмни ресторанти – при събития, които изискват допълнително осветление. За целта клиента може да заплати наем на осветлението. Това се уточнява с клиентите преди събитието, в зависимост от условията на ресторанта и декорацията, избрана от младоженците.
 • АНГАЖИМЕНТИ В ЧУЖБИНА – За заснемане в Европа – цените са в Евро + командировъчни на ден, а за други дестинации извън Европа – по договаряне, според ангажимента.
 • УТОЧНЕНИЕ – „БАЛЕВСКИ ФОТОГРАФИЯ” си запазва правото да използва някои снимки от сватба с рекламна цел при актуализация на сайта си. Влади Балевски уважава желанията на някои клиенти за пълна конфеденциалност за заснетите кадри и за непубликуване на снимки в интернет. В подобни случаи клиента заплаща такса от 500 лева. Използването на снимки за изложби става със съгласнието на младоженците. От своя страна младоженците могат да използват сватбените си снимки за участие в конкурси след уведомяване на Влади Балевски. Авторските права върху снимките са съгласно ЗАПСП и другите нормативни документи в България.
 • ИЗЛОЖБИ, ИНТЕРВЮТА, КЛИПОВЕ по време на работа – моменти от работата на „БАЛЕВСКИ ФОТОГРАФИЯ” текущата година, реализирани изложби и интервюта могат да бъдат видени в профилът във Фейсбук.
 • БЛОГ – последните актуални новини може да следите в блога на сайта.
 • И ОЩЕ НЕЩО: Влади Балевски не гарантира на клиентите си качествена фотосесия в сватбения ден, ако няма предоставено достатъчно време за нея. Фотографите на “Балевски фотография” имат предвид желанията на клиентите за конкретни снимки и идеи, които заедно да реализират. Но не заснемат снимки, които са в разрез със стила и виждането за сватбена фотография, който практикуваме.

Настоящата оферта е валидна за текущата година.